Aircoservice

400_auto-airco.jpg

4 seizoenen comfort én veiligheid met een goed werkende airco.

Met een airco rijdt u namelijk comfortabel koel wanneer het buiten warm is, maar ook beslagen ruiten zijn er snel weer helder mee. Als uw auto is voorzien van een interieurfilter, wordt deze periodiek vervangen zodat pollen en stof buiten de auto blijven. Deze vervanging kan bij uitstek gecombineerd worden met controle en onderhoud aan de airco. AutoVermeulen adviseert dat ten zeerste, omdat het hele jaar door schimmels, bacteriën en micro-organismen zich kunnen nestelen in de airco-installatie met een nare stank als gevolg. Bij mensen met gevoelige ogen en kinderen met astmatische klachten kan dit bovendien tot irritaties leiden. Een goed onderhouden airco houdt de lucht fris!

Het nieuwe koudemiddel: R1234YF

Als één van de eerste autobedrijven in Nederland (enkele schadeherstelbedrijven uitgezonderd) is AutoVermeulen uitgerust om volledige aircoservice uit te voeren aan de zgn. R1234YF-systemen.

Waarom een nieuw koudemiddel?

Om er even wat scheikunde bij te betrekken, R1234YF is een gefluoreerde, onverzadigde koolwaterstof. Klinkt ingewikkeld en we gaan er verder ook niet op in, maar ten opzichte van het oude koudemiddel R134a is het nieuwe middel 'groener' en heeft minder CO2-emissie. "Dat is dan ook de enige reden waarom het ingevoerd wordt. Gaat puur over 'global warming', niets meer en niets minder.

Dat het brandgevaarlijk zou zijn klopt. Als je het aansteekt ontstaat een bijtende en giftige fluorwaterstofzuur die niet prettig is voor je huid. Je krijgt ook een lichtflits en daarna is het weg. Het oude koudemiddel R134a is ook brandgevaarlijk. Maar je moeten weten dat een common-rail diesel waar 5.000 bar op staat net zo gevaarlijk is.

Beetje bij beetje veroverd R1234YF de markt, steeds meer autofabrikanten plaatsen al R1234YF-systemen in hun nieuwe modellen. Merken als Mazda, Hyundai, Subaru, Ford, Land Rover, Opel, Chevrolet, Kia, Renault, Citroën, Peugeot, Toyota, Lexus en Mitsubishi vullen de aircosystemen al af met het nieuwe R1234YF.

 

 

KUNNEN WIJ U HELPEN?

 

> Neem contact met ons op!

> Bekijk alle acties!

> Taxeer uw auto!

 

Al klant bij AutoVermeulen? Log in op uw Personal Site!

400_webknop_400x100_inloggen.png

AutoVermeulen belt u!


Wilt u AutoVermeulen iets vragen?E

|

info@autovermeulen.nl


T

|

(0113) 56 18 12

Realisatie: Auto-Mark / TiDi Graphics