Wieluitlijning

400_john_bean.png

Het uitlijnen van een auto is een vak apart.

Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt scheef, stuurt zwaar of juist heel erg licht en leidt tot een onnodig hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Laat daarom uw auto uitlijnen door de specialisten van AutoVermeulen. Uw auto is beter bestuurbaar en u bespaart op brandstofkosten. Zo is het uitlijnen van uw auto een waardevolle investering in uw veiligheid en het rendement van uw banden.

 

Wat is uitlijnen precies?

Uitlijnen is een specialisme waarbij de stand van de velgen (wielen) zodanig worden afgesteld, dat ze exact in het juiste spoor lopen. Cruciaal voor uw verkeersveiligheid, want een afwijking van slechts een paar millimeter heeft grote gevolgen, vergelijkbaar met banden die over een flinke afstand dwars over het wegdek worden gesleept.

Het neusje van de zalm!

Om uw wielstanden uit te lijnen, maakt AutoVermeulen gebruik van de nieuwste John Bean 3D-meettechniek – het neusje van de zalm - hiermee is snel uitlijnen gecombineerd met een zeer hoge nauwkeurigheid mogelijk. De legendarische John Bean 3D-uitlijntechniek meet het voertuig in een virtuele driedimensionale ruimte waardoor een veel hogere nauwkeurigheid wordt verkregen dan bij het meten met conventionele systemen. Of het nu gaat om een bestaand- of nieuw model, onze voertuigspecificaties zijn altijd actueel en direct afkomstig van de fabrikant.  

400_uitlijnen_beeldscherm.jpg

De voordelen van een goed uitgelijnde auto!

  • Een goed uitgelijnde auto heeft een betere wegligging, u rijdt veiliger!
  • Een goed uitgelijnde auto heeft een comfortabel weggedrag en biedt meer rijplezier.
  • Een goed uitgelijnde auto heeft een lagere rolweerstand, uw banden slijten minder snel én u rijdt zuiniger!
  • Een goed uitgelijnde auto zorgt voor een lagere belasting van uw wielophanging.

Wanneer uitlijnen?

AutoVermeulen adviseert om de uitlijning van uw auto na elke 20.000 kilometer, ieder jaar of tijdens het vervangen van banden te controleren. Een auto bestaat uit bewegende delen die na gebruik of verloop van tijd niet meer de originele stand hebben. Ook na het raken van een stoeprand of wanneer u door een diepe kuil bent gereden raden wij aan de uitlijning van uw auto te laten controleren. Zo voorkomt u overmatige bandenslijtage, wat u de aanschaf van één of twee nieuwe banden bespaart. 

U kunt zelf gemakkelijk signaleren wanneer het onderstel niet volgens fabrieksnormen is afgesteld. Kom langs voor een uitlijncontrole als:

  • Er bandenslijtage aan de buiten- of binnenkant van de band te zien is
  • De auto naar één kant afwijkt
  • De auto zwaar of juist erg licht stuurt
  • Het stuur na een bocht niet terugdraait
  • Het stuur bij rechtuit rijden scheef staat

 

 

 

 

KUNNEN WIJ U HELPEN?

 

> Neem contact met ons op!

> Bekijk alle acties!

> Taxeer uw auto!

 

Al klant bij AutoVermeulen? Log in op uw Personal Site!

400_webknop_400x100_inloggen.png

AutoVermeulen belt u!


Wilt u AutoVermeulen iets vragen?E

|

info@autovermeulen.nl


T

|

(0113) 56 18 12

Realisatie: Auto-Mark / TiDi Graphics