Aircoservice Een koud kunstje

Een goed werkende airco maakt iedere rit comfortabeler, zowel in de zomer als in de winter. Verkoeling als de zon hoog aan de hemel staat. Uw ruiten snel condensvrij in het vochtige najaar en de koude winter. Om dit comfort te garanderen heeft uw aircosysteem periodiek onderhoud nodig. AutoVermeulen heeft niet alleen alle apparatuur en materiaal in huis, maar bovendien de kennis en de ervaring om uw airco goed te onderhouden. Airco onderhoud is voor ons dan ook een “koud kunstje”.

Een complex systeem.

Een aircosysteem bestaat uit diverse onderdelen. De belangrijkste delen zijn de compressor, de verdamper, de condensator en de ventilator. Daarnaast zijn er diverse slangen, leidingen, koppelingen en ventielen die samen zorgen voor een goede werking van het systeem. Het aircosysteem is gevuld met koudemiddel wat per automerk/type kan verschillen. Dit koudemiddel word gemeten in grammen (gewicht dus) en zorgt tevens voor de smering.

Het aircosysteem is een gesloten systeem. Van even snel een scheutje koudemiddel bijschenken is dus geen sprake. Jaarlijks neemt de hoeveelheid koudemiddel door verlies en verdamping af met 8% tot 10% gevolg hiervan is dat de druk in het aircosysteem lager wordt en daarmee de koelcapaciteit afneemt. Naast een lagere koelcapaciteit kan tevens de compressor onherstelbaar beschadigd raken door een gebrek aan smering. Met goed airco onderhoud behoud u dus niet alleen uw comfort, u voorkomt tevens hoge kosten in de toekomst.

Vervuiling of nare lucht?

In een aircosysteem treed condens op (het plasje water onder uw auto op een warme dag), hierdoor kan binnen het systeem schimmelvorming ontstaan. Dit veroorzaakt een nare lucht en is niet bevorderlijk voor uw gezondheid. Wij kunnen uw aircosysteem met een speciale machine en een reiniger voor u schoonmaken, vervolgens plaatsen wij een nieuw interieurfilter en is uw airco weer heerlijk fris.

Kortom

Het onderhoud van uw aircosysteem in erg belangrijk, zowel voor het comfort van u en uw medepassagiers als voor uw veiligheid. Daarnaast kan het uitstellen van onderhoud aan uw airco u op termijn veel geld kosten. Twijfelt u over de werking van uw airco, of hang er een onaangename (muffe) geur in uw auto? Maak dan een afspraak met AutoVermeulen. Voor ons is airco onderhoud een koud kunstje.

Aircoservice (excl. koudemiddel)€ 99,-
Toeslag koudemiddel R-134A (max. 500 gram)*€ 15,-
Toeslag koudemiddel R-1234YF (max. 500 gram)*€ 75,-

* vanzelfsprekend brengen wij u de werkelijk gebruikte hoeveelheid in rekening, dit zal echter nooit meer zijn dan 500 gram.

Neem contact met ons op


Heeft u vragen? Geen probleem, we helpen u heel graag persoonlijk verder.

Of klik op onderstaande knoppen voor onze contactpagina, routebeschrijving en openingstijden:

Of plan direct uw aircoservice in!

HomeAircoservice