1, 2, 3-fasen . . . Hoe zit dat eigenlijk?

Als ik in gesprek ben met klanten over een elektrische auto of elektrisch rijden komen na actieradius ook vaak de termen 1-fase en 3-fase aan bod. In deze blog zal ik kort uitleggen wat het verschil is.

Vroeger hadden alle woonhuizen een 1-fase aansluiting in de meterkast. Een modern/nieuw huis heeft tegenwoordig standaard een 3-fasen aansluiting. Met een 3-fasen aansluiting heb je drie golven in plaats van één, waardoor je een stuk sneller kunt laden. Publieke laadpalen hebben tegenwoordig ook allemaal standaard een 3-fasen aansluiting.

Hoe zit het met thuis laden?

Iedereen die ik spreek wil uiteraard zo snel mogelijk laden, niet alleen onderweg maar ook thuis. Of je thuis snel kan laden hangt af van twee cruciale factoren: De meterkast én de auto. Ofwel je moet een 3-fasen aansluiting in je meterkast hebben. Daarnaast moet je auto geschikt zijn voor het laden op 3-fasen. Veel moderne elektrische auto’s kunnen dat tegenwoordig. Overigens heb ik privé ook recent een laadpaal laten monteren (zie foto), ik heb dus inmiddels praktijkervaring.

1, 2, 3 – fasen?

We hebben het vaak alleen over 1-fasen en 3-fasen aansluitingen. Maar er bestaat ook een 2-fasen aansluiting in sommige – vaak oudere – huizen. Deze is echter niet relevant voor het laden van een elektrische auto. Voor vrijwel alle elektrische auto’s geldt dat je óf met 1-fase kunt laden óf met 3-fasen. Heb je thuis een 2-fasen aansluiting, dan laadt je in de praktijk dus toch maar met 1-fase.

Of je snel kan laden hangt niet álleen af van het aantal fasen, ook de stroomsterkte is van groot belang. De meest voorkomende stroomsterktes in de meterkast zijn 16, 25 of 30 Ampère. Dus ook als je 3-fasen hebt kan er nog veel verschil zitten in de laadsnelheid.  Met 16 Ampère kun je laden met 11 kW, maar met 32 Ampère laadt je 2x zo snel. Uiteraard moet je auto er wel geschikt voor zijn. Bij wisselstroom is 11 kW voor veel elektrische auto’s het maximale laadvermogen. Hogere laadvermogens zijn alleen mogelijk aan een zgn. snellader (Fastned bijvoorbeeld), hierbij maakt men gebruik van gelijkstroom.

Meterkast aanpassen naar 3-fasen

Als uw elektrische auto 3-fasen kan laden, maar uw meterkast heeft maar een 1-fase aansluiting, wat dan? Twee mogelijkheden: je kunt accepteren dat het laden iets langer duurt, je kan de meterkast ook laten aanpassen/verzwaren naar een 3-fasen aansluiting. Meer info hierover kunt u vinden op www.mijnaansluiting.nl (een initiatief van netbeheerders in Nederland) of bij een erkend installateur bij u in de buurt.


Jean-Paul Vermeulen

  • Verkoopadviseur
  • Mede-eigenaar
HomeBlog1, 2, 3-fasen . . . Hoe zit dat eigenlijk?