Kia XCeed: crossover met praktisch SUV-karakter en dynamisch rijgedrag 26 juni 2019

De nieuwe Kia XCeed is een CUV (urban crossover utility vehicle) die het praktische karakter van een SUV combineert met het sportieve weggedrag en de compacte afmetingen van een hatchback.

– Kia biedt ruime keuze aan consument in het C-segment
– Nieuwe XCeed sportief alternatief voor traditionele SUV’s
– Interieur- en bagageruimte vergelijkbaar met die van grotere SUV’s
– XCeed een van de meest hightech auto’s in zijn klasse
– Nieuwe wielophanging, zelfverzekerd weggedrag, comfort en rijplezier
– Aandrijving met turbomotoren, plug-in hybride volgt later
– Vanaf oktober 2019 te koop met 7 jaar/150.000 km garantie

 

Ondanks het compactere formaat is de interieurruimte van de nieuwe Kia XCeed vergelijkbaar met dat van een traditionele hoge, grote SUV. De XCeed biedt volop rijplezier met zijn zelfverzekerde weggedrag en rijcomfort. Tegelijkertijd profiteert de bestuurder van een hogere zitpositie en een beter zicht op de weg dan in een conventionele hatchback.

Dankzij een uitgebreide reeks geavanceerde voorzieningen voor veiligheid, connectiviteit en infotainment is de XCeed een van de meest hightech auto’s in zijn klasse. Voor de aandrijving is er keuze uit bijzonder efficiënte turbomotoren.

Emilio Herrera, Chief Operating Officer van Kia Motors Europe, vertelt: “De Kia XCeed is ons antwoord op de groeiende vraag naar auto’s die meer emotie oproepen en dynamischer zijn dan een hoge SUV, zowel qua uiterlijk als weggedrag. Maar klanten willen niet inleveren op het gebied van gebruiksgemak. Onze nieuwe CUV voldoet aan die behoeften, met een modern en onderscheidend design, veel binnenruimte en een veelzijdig karakter. De Kia XCeed verenigt de sterke punten van een hatchback met die van een SUV en biedt de klant een verfrissende nieuwe keuze. Het C-segment, het op een na grootste segment in Europa, wordt de komende jaren steeds belangrijker.”

Kia produceert de XCeed in de fabriek in Zilina, Slowakije, samen met de vijfdeurs Ceed hatchback, Ceed Sportswagon en ProCeed shooting brake.

 

HomeKiaNieuwsKia XCeed: crossover met praktisch SUV-karakter en dynamisch rijgedrag