Abarth laat sociale media geluid van elektrische toekomst bepalen. 8 maart 2022

Abarth is op zoek naar een nieuwe sound, want binnenkort zijn al hun creaties elektrisch. Op sociale media presenteert de constructeur drie opties; aan jou de keuze.

Of we het nu willen of niet, maar de Abarth is binnenkort zijn iconische uitlaatterreur kwijt. Zelden wist een constructeur zo’n gedreun los te laten uit een viercilindertje van amper 1.4 liter groot, maar in 2024 komt daar resoluut een einde aan. Tegen dan willen de Italianen namelijk alleen nog zuiver elektrische modellen in hun gamma aanbieden. Maar wat gebeurt er dan met dat bloedstollende geluid, horen we je denken? Daar laat Abarth je graag zelf over beslissen.

Performance Creators

Op zijn Facebook-, Instagram- en TikTok-pagina’s heeft de constructeur namelijk drie opties voorgesteld, die – met een beetje verbeelding – elk hun eigen karakter weerspiegelen. Zo moet geluid één vooral doen denken aan het gehuil van de elektromotoren in de Formule E, wil Abarth met de tweede sound het gebrul van vette rockgitaren weerspiegelen en lijkt de derde optie eerder de futuristische toer op te gaan met robot-achtige computergeluiden. De constructeur laat zijn fans zelf kiezen onder het mom dat ze zo allemaal ‘Performance Creators’ zijn.

AVAS

De sound die als meest populair uit de bus komt, zal gehoord worden binnenin de cabine van de elektrische Abarth tijdens het accelereren en ook naar buiten geprojecteerd worden als deel van het AVAS-systeem. Dat ‘Acoustic Vehicle Alert System’ is het wettelijk verplichte geluid dat tot een snelheid van 30 km/u voergangers attent maakt op het naderen van een elektrische auto. Voorheen gingen die waarschijnlijk spontaan aan de kant omdat hun trommelvliezen irritant begonnen te dreunen, maar nu mag je dus zelf kiezen waarmee je hen in de toekomst de stuipen op het lijf wil jagen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: autoscout24.be

HomeNieuwsAbarth laat sociale media geluid van elektrische toekomst bepalen.