Fiat 500E elektrische auto van het jaar 2022 17 februari 2022

De Fiat 500E is uitgeroepen tot elektrische auto van het jaar 2022 in het middensegment. De 500E won onder meer vanwege zijn populariteit, laadsnelheid en aantrekkelijke prijs.

Dit jaar werden bij de ‘elektrische auto van het jaar verkiezing’ in totaal maar liefst  36 merken en 67 modellen beoordeeld. “De Fiat 500E is populair in haar klasse en scoort zeer goed op laadsnelheid en is aantrekkelijk geprijsd.” Aldus de jury van de zakenauto van het jaar verkiezing welke bestaat uit afgevaardigden van VZR, AutoWeek, Eneco, LeasePlan en het Algemeen Dagblad.

“De volledig elektrische Fiat 500E is pas anderhalf jaar geleden geïntroduceerd en behoort inmiddels al tot een bekend gezicht in het Nederlandse straatbeeld. Fiat was niet de eerste met een volledig elektrisch model, maar deze award is een erkenning dat Fiat’s eerste direct een hele goede is. We merken dat veel bezoekers van onze showroom nog wat angst hebben als het gaat om elektrisch rijden. Maar na een proefrit en de wetenschap dat de auto ruim 300 kilometer op 1 accu haalt en dat hij vol zit met high tech features, kiezen de meesten toch voor de elektrische 500 in plaats van voor de hybride variant. Zeker in Nederland scheelt het natuurlijk ook dat elektrisch rijden veel goedkoper is dan rijden op conventionele brandstof en dat de auto gunstig geprijsd is, zowel in aanschaf als in de lease. Op dit moment kun je hem al private leasen voor slechts 245 Euro per maand.“ Aldus Fiat Brand Country Manager Arjan Schenk. 

Fiat 500E

De volledig elektrische Fiat 500 is de benchmark op het gebied van actieradius en laadsnelheid en rijdt tot 320 km (WLTP-cyclus) met zijn lithium-ionbatterijen van 42 kWh. Met de 85 kW snellader duurt het slechts 5 minuten om voldoende op te laden om 50 km af te leggen. Om de batterij tot 80% op te laden, duurt het slechts 35 minuten. De auto biedt optimale veiligheid dankzij alle ADAS-veiligheidshulpsystemen aan boord. De compacte Italiaan is leverbara met een 10,25″ touchscreen, een 7 “TFT-display, wireless CarPlay/Android Auto, Uconnect Box (een telematicabox) en een draadloze smartphone-oplader. De Fiat 500E staat vanaf €24.900 in de prijslijst en kan vanaf € 326 operatoinal worden geleased*.

Over Vereniging Zakelijke Rijders

Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) is de belangenbehartiger voor berijders van een auto van de zaak. Zij zet zich in voor ruim 1,3 miljoen mensen die over een leaseauto of andere auto van de zaak beschikken en voor mensen die zakelijke kilometers rijden in hun privéauto.

Bron: Vereniging Zakelijke Rijders. 

* Kijk voor de voorwaarden op fiat.nl

 

HomeNieuwsFiat 500E elektrische auto van het jaar 2022