FIAT TOPOLINO: ELEKTRISCHE & AAIBAAR 31 mei 2023

Goes, 31-05-2023

Opel heeft de Rocks Electric, Citroën de Ami. En wat heeft Fiat? De Topolino! Fiat geeft een eerste afbeelding vrij van zijn volledig elektrische piepkleine en met retrodesign overladen stadsrakker.

Fiat introduceert een eigen variant van de kleine elektrische stadsauto die bij Opel aanvankelijk als Rocks-e maar inmiddels als Rocks Electric (en Rocks Kargo) en bij Citroën als Ami door het leven gaat. Waar de Rocks Electric en Ami zeer sterk op elkaar lijken en voornamelijk wat kleurstelling betreft van elkaar verschillen, heeft Fiat het voor elkaar gekregen om zijn Topolino een heel eigen smoeltje te geven.

De Fiat Topolino is net als de Opel Rocks Electric en Citroën Ami een minuscuul stukje elektrisch stadsvervoer waarin 16-jarigen met een brommerrijbewijs al mogen plaatsnemen. Vooralsnog moeten we het met één enkele foto doen en ook technische specificaties houdt Fiat nog even onder de pet. De Opel Rocks Electric en zijn Franse equivalent hebben een 8,2-pk elektromotortje en een 5,5-kWh accupakket, goed voor een bereik van maximaal 75 kilometer in de stad.

De op de foto getoonde Topolino heeft een roldakje en stuk touw dat als portier fungeert en waarbij de Fiat 500 Jolly vast als inspiratiebron fungeerde. Kijk niet gek op als de Topolino die Fiat op termijn in zijn geheel presenteert, conventionelere portieren heeft. De naam Topolino komt niet zomaar uit de lucht vallen. Tussen 1936 en 1955 voerde Fiat immers een gelijknamig model, waarvan het ruim 500.000 stuks produceerde. De Topolino kreeg uiteindelijk in ‘rugzakje’ 500 een iconische opvolger.

Bron: Autoweek.nl

HomeNieuwsFIAT TOPOLINO: ELEKTRISCHE & AAIBAAR