KIA EV6 DANKZIJ UPGRADE SNELLER BIJ TE LADEN BIJ KOUD WEER 20 oktober 2022

Kia heeft een verbetering voor de EV6 klaar die met de winter voor de deur als geroepen komt. De accu is voortaan voor te verwarmen, om de laadtijd te verkorten.

Hoewel het nu nog behoorlijk zacht weer is, kan het niet lang meer duren voordat het rijp weer op de auto staat ‘s ochtends. EV-rijders weten dat het bijladen van hun auto dan soms wat langer duurt dan in de zomer. Het voorverwarmen van de accu kan dan soelaas bieden en dat is precies wat mogelijk wordt met de Kia EV6. De aan de EV6 verwante Hyundai Ioniq 5 kan dat al, nu volgt dus ook de EV6.

Kia meldt dat het zogenoemde ‘preconditioning’ per direct beschikbaar is voor de EV6 van dit modeljaar en dat het komend jaar standaard wordt. In de uiterste gevallen kan het de laadtijden met 50 procent verkorten ten opzichte van hoe het gaat bij lage temperaturen zonder voorverwarmde accu. Ook is het mogelijk om de accu automatisch voor te verwarmen als de auto ziet dat dat nodig is. Als je een snellader in je navigatiesysteem invoert en de EV6 merkt dat de accu kouder is dan 21 graden, dan schiet de voorverwarming te hulp om alvast op een optimale temperatuur te komen. Is de accu op temperatuur, dan schakelt de voorverwarming weer uit.

 

Bron: Autoweek

HomeNieuwsKIA EV6 DANKZIJ UPGRADE SNELLER BIJ TE LADEN BIJ KOUD WEER