Kia gaat oude EV-batterijen leveren voor energieopslagsystemen 8 september 2022

Kia gaat oude EV-batterijen leveren voor energieopslagsystemen en werkt hiervoor samen met de Duitse start-up Encore. 

Kia gaat in Europa gebruikte accu’s van elektrische auto’s laten hergebruiken in energieopslagsystemen. Het merk werkt hiervoor samen met Encore, een start-up van Deutsche Bahn, die voor dit doel gebruikte EV-accupakketten uit heel Europa gaat betrekken. Dit laat het bedrijf in een verklaring weten.

Micro Smart Grid

De twee bedrijven hebben recentelijk een prototype van een energieopslag-faciliteit onthuld in Berlijn. Die installatie is een belangrijk onderdeel van het micro smart grid, een elektriciteitsnet met verschillende energiebronnen, verbruikers en opslagsystemen. In Nederland wordt inmiddels 83 procent van alle oude EV-batterijen hergebruikt.

Het prototype is volledig gemaakt van hergebruikte batterijmodules van de Kia e-Soul, en levert naar verwachting zo’n 72 kWh aan bruikbare stroom ter ondersteuning van onder meer ‘timeshifting’ (het opslaan van zonne-energie voor later gebruik) en andere toepassingen. In juli meldde Volkswagen meer dan 20 miljard euro te investeren in de productie en recycling van batterijen voor elektrische auto’s.

Bron: Automotive Online

HomeNieuwsKia gaat oude EV-batterijen leveren voor energieopslagsystemen