Kia hernoemt connectiviteits systeem 30 september 2021

De connectiviteitsdiensten die Kia vroeger onder de noemer van UVO Connect aanbood, worden vanaf nu aangeboden onder een nieuwe naam: Kia Connect.

Onlangs voegde Kia nog online navigation toe aan het aanbod. Hiermee kan de drukte in het verkeer worden voorspeld op basis van historische én real time verkeersdata uit de cloud. Gebruikers van Kia Connect hebben ook toegang tot Kia Connect Live Services. Hiervoor beperkt Kia zich niet tot één dataprovider, maar worden gegevens van een reeks gespecialiseerde providers samengebracht voor onder meer verkeersinformatie, parkeerbeschikbaarheid en parkeerkosten, locaties en prijzen voor tankstations en EV-oplaadpunten. Ook inbegrepen zijn weersvoorspellingen en online zoeken naar POI’s.

App

Via de Kia Connect-app heeft de berijder via zijn smartphone op afstand toegang tot veel informatie, zoals ritgegevens, voertuiglocatie en voertuigvergrendelingsstatus. Bij de elektrische modellen kan de app ook worden gebruikt om de klimaatregeling te bedienen, de laadstatus van de accu te bekijken, slimme laadschema’s te plannen en de actieradius te checken. Ook zijn via de app voertuiginstellingen in te zien en te wijzigen. De app is binnenkort te downloaden via de appstores van Apple en Google.

HomeNieuwsKia hernoemt connectiviteits systeem