Maak uw auto “voorjaarklaar” in 5 stappen 12 april 2022

Heeft u het voorjaar al in de bol? Wij wel! Het weer wordt steeds een beetje mooier, we zien overal prachtige bloemen én de lammetjes staan in de wei. Het begint te kriebelen, we willen naar buiten! Maar voordat we op pad gaan, is het de hoogste tijd om onze auto klaar te maken voor het voorjaar. We delen de beste tips graag met u!

1.De juiste banden

Rijdt u in de winter op winterbanden, vergeet deze niet te wisselen naar zomerbanden. Bij temperaturen van 7 graden of kouder is de winterband de band bij uitstek. Rij je met warmere temperaturen door met je winterbanden? Dan zal je merken dat je auto meer verbruikt, je banden slijten sneller en je hebt minder grip op de weg. Niet vergeten te wisselen dus.

2.Hou de spanning erin

Bent u toch in de weer met de banden, check dan ook gelijk de bandenspanning, ook als u niet van banden wisselt! De juiste bandenspanning zorgt voor een veilig weggedrag en voorkomt onnodig brandstofverbruik.

3.Schoon en fris, binnen en buiten

In huis is de lente dé tijd voor de grote schoonmaak, maar waarom voor uw auto niet? Naast de buitenkant en onderkant (pekel) kan met name het interieur best wat extra aandacht gebruiken, kijk eens goed om u heen en haal onnodige spullen uit uw auto. Goed stofzuigen en de binnenkant met een sopje afnemen doet wonderen. En vergeet de ramen niet, na een lange vochtige winter zijn die er niet schoner op geworden. De oplossing is simpel en u vindt ‘m gewoon thuis in het keukenkastje; Glassex.

4.Laat de airco onderhouden

De temperaturen gaan langzaam omhoog, heerlijk! Dat betekent ook dat het fijn is wanneer uw airco op en top functioneert. Wilt u nare luchtjes en in de toekomst dure reparaties voorkomen? Laat dan de airco onderhouden door een professional. Bij het onderhouden van de airco wordt de airco schoongemaakt, gecontroleerd op lekkage en bijgevuld. Hiermee kunnen grotere problemen vroeg opgemerkt worden en voorkomt u hoge reparatiekosten.

5.Controleer vloeistoffen

Maak je “voorjaarscheck” compleet door de vloeistoffen te peilen. Olie, koelvloeistof en remvloeistof zijn van cruciaal belang voor het goed en veilig functioneren en blijven functioneren van uw auto. In het instructieboekje van uw auto vind u alle informatie over de vloeistoffen in uw auto. Merkt u dat u regelmatig vloeistof moet bijvullen, dan zit er waarschijnlijk ergens een lek. Blijf hier niet mee doorrijden maar laat uw auto door ons controleren.

Extra tip: regelmatig onderhoud

Regelmatig onderhoud is belangrijk om uw auto veilig en betrouwbaar te houden. Onze ervaren en goed (bij)geschoolde monteurs kennen uw auto als geen ander en checken ‘m op de meest essentiële punten ongeacht leeftijd of kilometerstand. Bovendien vertellen we voordat we aan het onderhoud of reparatie van uw auto beginnen wat we gaan doen en wat de te verwachten kosten zijn. >>> Maak hier een afspraak

HomeNieuwsMaak uw auto “voorjaarklaar” in 5 stappen