Nieuw model Alfa Romeo krijgt op aandringen van Italiaanse overheid andere naam! 16 april 2024

Na de presentatie van het nieuwe model brak in Italië een storm van protest los. De nieuwe Alfa Romeo Milano wordt binnen een week na de feestelijke publiekspresentatie omgedoopt in Junior. De reden voor deze naamwijziging is dat deze allereerste volledig elektrische Alfa gebouwd wordt in Polen. Veel Italianen waren boos dat de auto toch Milano werd genoemd. De Italiaanse overheid heeft verkondigd dat het gebruik van de naam zelfs vervalsing is van Italiaanse producten. Het zou misleiding zijn van consumenten, citeert persbureau Reuters minister Adolfo Urso.

De directie van Alfa Romeo besloot daarom, op aandringen van de Italiaanse regering, de naam Milano te laten vallen. Het nieuwe model, dat ook als hybride te koop komt, gaat Junior heten. In een statement zei Alfa Romeo: “Wij willen het publiek bedanken voor de positieve feedback, journalisten voor de grote media-aandacht voor de nieuwe auto en de regering voor de gratis publiciteit.”

Alfa Romeo ceo Jean-Philippe Imparato zei dat hij met de naamswijziging verdere conflicten en negatieve publiciteit rond de auto wil voorkomen. Ondanks het positieve persbericht toonde hij zich geïrriteerd tegenover de Italiaanse regering: “Zowel de naam als de plek van productie waren al lang bekend. Ze hadden de kritiek ook wel vóór de presentatie aan ons kunnen doorgeven.”

Stellantis-ceo Carlos Tavares heeft verklaard waarom de nieuwe kleine Alfa uit Polen komt: Dat gaat de consument straks 10 duizend euro schelen bij de aanschaf. Voor de basisversie (hybride) wordt een prijs van 30 duizend euro genoemd.

Bron: Automotive Online

 

HomeNieuwsNieuw model Alfa Romeo krijgt op aandringen van Italiaanse overheid andere naam!