Nieuwe Lancia Ypsilon 2024 uitgelekt? 13 december 2023

Ruim voordat Lancia van plan is om de nieuwe Ypsilon zelf te laten zien, is de eerste nieuwe auto van het merk in jaren al plakkerloos in het openbaar verschenen. Op een manier die niemand had verwacht.

Eerder deze maand kon AutoWeek je de eerste spionagefoto’s laten zien van de volledig nieuwe Lancia Ypsilon. Daarmee brengt Stellantis Lancia terug naar markten buiten die van Italië. Het ingepakte testexemplaar dat we je onlangs voorschotelden gaf al interessante details van de nieuwe Ypsilon weg. Hij vertoont behoorlijk wat vormelementen van de Opel Corsa waarvan het een technisch broertje wordt. Nu duikt de nieuwe Lancia Ypsilon in nagenoeg letterlijke zin opnieuw op en daarvoor moeten we niet alleen het Franse L’Est Républican, maar ook een lid van het dievengilde bedanken.

L’Est Républican publiceerde een bericht over een gestolen auto die in de plaats Montbéliard uit het water werd gevist. Wat blijkt? De auto in kwestie is geen Audi RS6 Avant met een ramkraak voor de boeg, maar een exemplaar van de volledig nieuwe Lancia Ypsilon. Zelfs zonder camouflageplakkers. De kletsnatte Italiaan werd uit het water gevist en dat leverde interessante detailshots op.

Met name de achterklep en het daarin geïntegreerde, bijna tafelachtige achterspoilertje dat we al op de ingepakte Ypsilon zagen, geeft weg dat dit de nieuwe Ypsilon is. Al helpt het feit dat de merknaam Lancia erop staat uitgeschreven. Ook opvallend: de auto krijgt Y-vormige elementen in de wielen én in de opvallend gevormde, ronde en schijnbaar overkapte achterlichtunits. De snuit van de Ypsilon doet ons – als we ‘m door onze wimpers gadeslaan – enigszins denken aan dat van de Nissan Juke. De Ypsilon lijkt achterportieren met in de C-stijl verstopte handgrepen te krijgen, evenals zwarte kunststof wielkastranden én een optisch oplopende schouderlijn. Maar wacht even: is dit wel een Ypsilon? De cross-over elementen, de raampartij en de verborgen handgreep lijken sterk op die van de onlangs opgedoken ‘baby-Alfa’, die mogelijk tóch Brennero gat heten. Kortom: de Ypsilon krijgt ‘een beetje van alles wat’.

Bron: Autoweek

HomeNieuwsNieuwe Lancia Ypsilon 2024 uitgelekt?