Nu leverbaar: De vernieuwde Fiat Tipo v.a. € 22.190,- 14 januari 2021

De Fiat Tipo heeft een nieuw, strakker design en biedt nu ook de laatste rijhulp- en veiligheidssystemen. Nieuw in het aanbod zijn de Cross uitvoeringen. Wat ongewijzigd is gebleven, zijn de riante binnenruimte en zijn sympathieke prijs.

Lane Keep Assist, Intelligent Speed Assist en Drowsy Driver Detection zijn standaard op de nieuwe Tipo evenals de snelheidsbegrenzer, automatische dimmende binnenspiegel en Dual TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) dat de bandenspanning in de gaten houdt. Het is slechts een beknopte samenvatting van wat de nieuwe Fiat Tipo, die nu boordevol technologie en veiligheidssystemen zit, allemaal te bieden heeft. Denk hierbij aan draadloos Apple Carplay® / Android Auto™, audiobediening aan het stuur, een 10,25” multimedia-tablet en een autonoom remsysteem.

Sinds de introductie van de Tipo in 2016 zijn er bijna 700.000 exemplaren verkocht en nu is hij zowel onderhuids als qua uiterlijk grondig aangepakt. Op de nieuwe grille met pronkt het nieuwe Fiat “letter logo”, de bumperpartij is opnieuw vormgegeven en de gerestylede kop- en achterlampen zijn nu LED. In het nieuwe interieur springen het 7” TFT digitale cluster – dat de analoge tellers vervangt – en het nieuwe UConnect 5 systeem met 10,25” touchscreen in het oog.  Via Bluetooth kunnen 2 telefoons tegelijk gekoppeld worden. Ook is de nieuwe Tipo voorzien van parkeersensoren aan de voorkant, ‘Keyless Entry/Go’ en draadloos laden van de smartphone.
De nieuwe Tipo is leverbaar met een 100 pk sterke 1.0 liter driecilinder benzinemotor. Deze is goed voor 190 Nm aan koppel en een gemiddelde CO2-uitstoot vanaf 126 g/km (WLTP cyclus) en vervangt de 1.4 viercilinder van 95 pk en 127 Nm.

De ruime middenklasser is leverbaar in drie verschillende versies. Naast de basisversie zijn er de ‘City Life’ en de ’Life’-uitvoering. Beide als 5-deurs hatchback en als Stationwagon. De stoere Cross variant is er ook als instapvariant ‘City Cross’. De (City) Cross is iets breder, staat hoger op zijn wielen en is voorzien van een andere grille t.o.v de niet Cross-variant. De 4 centimeter extra hoogte geeft hem meer bodemvrijheid en de nieuwe bumpers, beschermplaten en zijskirts geven de (City) Cross zijn stoere uiterlijk.
De bagageruimte is een van de grootste van het segment: 440 liter voor de hatchback en 550 liter voor de stationwagon. De drempel van de stationwagon is laag en vlak, zodat grote voorwerpen met gemak naar binnen kunnen worden geschoven. De vloer kan op een lagere stand worden geplaatst voor maximale ruimte. En voor het geval de bagageruimte niet voldoende is, kan de rugleuning van de achterbank in ongelijke delen (60:40) worden neergeklapt, zodat een vlakke laadvloer van 1,80 meter ontstaat. Alle versies van de Fiat Tipo zijn voorzien van talloze bergvakken in het interieur.

Veiligheids- en comfortsystemen die de nieuwe Fiat Tipo onder andere biedt:

 • 10,25” touchscreen, draadloos Apple CarPlay & Android Auto
 • Digitaal 7” tft-kleurenscherm
 • Inductielader voor smartphones
 • Autonoom remsysteem
 • Adaptieve Cruise Control
 • Verkeersbordherkenning
 • Intelligente snelheidsbegrenzer -> Na het herkennen van het snelheidsbord langs de weg, geeft de auto de maximumsnelheid aan. Door een simpele klik op de bevestigingsknop, wordt de snelheid van de auto automatisch aangepast naar de geldende maximum snelheid.
 • Rijstrook waarschuwing -> indien je ongewenst de rijstrook verlaat geeft de auto een signaal en duwt desgewenst de auto terug om hem tussen de lijnen te houden.
 • Vermoeidheidsdetectie
 • Adaptieve grootlichten -> schakelt groot licht automatisch aan/uit wanneer er (g)een tegenligger is.
 • Dodehoek- en parkeersensoren
 • Keyless instap- en startsysteem

PRIJZEN* NIEUWE FIAT TIPO

TIPO 5 deurs hatchback Stationwagon Cross
1.0 FireFly 100 € 22 190 € 23 390       –
CITY LIFE 1.0 FireFly 100 € 23 990 € 25 190 € 25 990
LIFE 1.0 FireFly 100 € 25 990 € 27 190 € 28 190

 

*Prijs van de auto is met inbegrip van: transportkosten, de-conserveren, reiniging binnen- en buitenkant, Pre Delivery Inspection (0-beurt), kentekenplaten, kentekenplaathouders, veiligheidskit, aflevering van de auto, de recyclingbijdrage en kentekenkosten (kentekenaanvraag en tenaamstelling)

HomeNieuwsNu leverbaar: De vernieuwde Fiat Tipo v.a. € 22.190,-