Officieel: Expert in KIA 1 mei 2021

Per 1 Mei is het officieel: AutoVermeulen is Expert in KIA. Het bijna 60 jarige familiebedrijf start hiermee een geheel nieuw concept waarbij het merk Kia centraal staat en sluit tegelijkertijd een periode af van bijna 3 decennia als Kia dealer.

Aan het woord Jean-Paul Vermeulen, directeur en mede-eigenaar van het familiebedrijf. “Aan de grondslag van deze transformatie lag de wens van de Kia importeur om haar dealernetwerk te reduceren naar ongeveer 20 contractpartners in heel Nederland. Gekozen is voor een strategie met dealerholdings met meerdere vestigingen in plaats van kleine bedrijven zoals het onze. Groot, groter, grootst dus. Het familieberaad wat daar op volgde duurde niet lang, lacht Jean-Paul. Groot worden is niet onze ambitie! Niet dat groot per definitie slecht is – begrijp me niet verkeerd – maar wij hebben ervoor gekozen om klein en daarmee 100% onszelf te blijven; een familiebedrijf waarbij aandacht voor auto én klant hand in hand gaan. Daarom hebben we in goed overleg de banden met de Kia importeur verbroken en hebben we besloten om als onafhankelijk Expert in KIA door te gaan. Met de jarenlange ervaring hebben we een concept bedacht, uitgewerkt en opgebouwd waarmee we klaar zijn voor een mooie toekomst met “ons” prachtige merk Kia. Regelmatig krijg ik de vraag waarom Expert in KIA? Expert is afgeleid van het woord Expertise en voor alle zekerheid heb ik het nog eens opgezocht in het woordenboek; Een expert staat voor iemand die op een bepaald (vak)gebied zeer deskundig is en deze deskundigheid op effectieve wijze inzet. Synoniemen zijn o.a. deskundige, specialist, kenner, meester. Ik was meteen om! Expert dekt in één woord de lading. Hier voelen we ons goed bij, want met bijna 3 decennia aan Kia ervaring kunnen we ons met recht Expert in Kia noemen.”

Het concept Expert in KIA

AutoVermeulen richt zich als Expert in KIA op de verkoop van jonge – tot bijna nieuwe – Kia modellen alsmede het onderhoud & service aan alle Kia modellen ongeacht leeftijd en kilometerstand. Iedere klant is welkom, maar de focus ligt op de particuliere- en de lokale zakelijke klant.

KeuzeOnderhoud

Helemaal nieuw is KeuzeOnderhoud. Dit biedt de klant de keuze uit twee onderhoudspaketten; FabrieksOnderhoud of SmartService. Bij FabrieksOnderhoud staat ontzorgen van de Kia rijder centraal in combinatie met originele Kia onderdelen én behoud van fabrieksgarantie. Standaard in het pakket zitten ondermeer gratis vervangend vervoer, navigatie updates en internationale pechhulp. De ander keuze is SmartService, hierbij ligt de nadruk op value for money; basisonderhoud met gebruik van huismerk onderdelen zonder “fratsen”.

Zekerheid 2.0

Kia is het merk dat o.a. bekend staat om zijn garantietermijn. Vermeulen vindt echter dat het na zeven jaar nog niet afgelopen hoeft te zijn. In combinatie met een allrisk autoverzekering kan de totale garantieperiode van iedere Kia verlengt worden tot en met 10 jaar met een maximum van 180.000 kilometers.

In de showroom van Vermeulen staan naast drie vertrouwde gezichten (Joël Spaeter, Wouter van de Guchte en Jean-Paul Vermeulen) altijd minimaal vijftig jonge – tot bijna nieuwe – Kia’s tentoongesteld. En wilt u toch liever een nieuwe Kia aanschaffen, dan kan dat natuurlijk. Door middel van een volmacht bemiddeld AutoVermeulen tussen klant en dealer. De adviseurs gaan samen met de klant op zoek naar de Kia die het beste aansluit bij de wensen van de klant, de beste deal en de juiste aankoopmogelijkheid: Kopen, Financieren of Leasen.

Naast Expert in KIA is AutoVermeulen ook al jarenlang dealer van het Italiaanse merk Fiat. Op Fiat gebied geen veranderingen, alleen dat nu ook de Fiat klanten van AutoVermeulen gebruik kunnen maken van het KeuzeOnderhoud. Loop gerust eens binnen aan de Pearyweg nr. 6, er is genoeg moois te zien, de koffie is er heerlijk en er is altijd tijd voor een praatje.

HomeNieuwsOfficieel: Expert in KIA