Onze historie

Februari 1962 – De start van iets moois

Jan (de oudste broer) en Wim (de jongste broer) Vermeulen nemen de smederij over van Jaap Gelok aan het dorpsplein in Nisse. Jan Vermeulen werkte hier al jaren als smid en Wim Vermeulen had net zijn opleiding tot automonteur afgerond en ervaring opgedaan bij diverse autobedrijven. Samen gingen zij het avontuur aan en startten hun eigen bedrijf onder de naam Firma Gebroeders Vermeulen; auto- en tractorreparatie inrichting én smederij.

De jaren 70

De smederij staat inmiddels op een laag pitje, want auto’s worden steeds meer gemeengoed. Na jarenlang gehandeld te hebben in tweedehands auto’s van alle merken – vele bestaan niet eens meer – dient het Lada dealerschap zich aan. Een no-nonsense automerk uit Rusland, geïmporteerd door de Groninger Rijwiel En Motor Industrie (Gremi). Later gevolgd door het dealerschap van Joegoslavische automerk Zastava, dat net als Lada gebaseerd was op Fiat modellen.

De jaren 80

Lada doet goede zaken. Met betaalbare auto’s en zonder bla bla verkoopt het merk medio 80-er jaren meer dan 10.000 auto’s per jaar. Inmiddels is het bedrijf dan ook aardig uitgebreid. De 2 oude huisjes naast de werkplaats worden aangekocht en verbouwd tot showroom en kantoor en er word zelfs nog een “grote” showroom bijgebouwd waar wel 20 auto’s in tentoongesteld konden worden.

De jaren 90

Met de val van de Berlijnse muur kwam er ook een einde aan het Lada/Zastava tijdperk. Maar niet aan de groei van Autobedrijf Gebr. J & W Vermeulen Nisse B.V. zoals het bedrijf inmiddels heette. In 1993 verhuisde het bedrijf naar het naastgelegen dorp Heinkenszand waar een voor die tijd groot onderkomen gevonden was. In datzelfde jaar startte het bedrijf ook met het dealerschap van het Zuid-Koreaanse merk Kia, als één van de eersten in Nederland. In 1997 kwam het bedrijf in handen van de nieuwe generatie, de zoon en dochter van Wim Vermeulen; Jean-Paul en Anja. De man van Anja (Kees Joossen) was inmiddels ook al diverse jaren werkzaam in het bedrijf. In datzelfde jaar werd gestart met het dealerschap van het Japanse merk Subaru.

De jaren 00

Met name de groei van het merk Kia doet de familie Vermeulen besluiten te verhuizen naar Goes. Eind 2002 wordt op de autoboulevard een ruim opgezet pand met meerdere verdiepingen gebouwd en opgeleverd.

De jaren 10

Het merk Kia staat inmiddels als een huis in de landelijke top 10 van automerken en wereldwijd zelfs in de top 5. Omdat het Subaru dealerschap is omgezet in een Subaru Service Centre is er ruimte ontstaan in de showroom. Deze ruimte wordt medio 2016 ingericht voor het Italiaanse merk Fiat uit Turijn. Affordable But Cool (ABC) daar staat het merk Fiat voor; Betaalbare mobiliteit bieden aan een breed publiek, op een coole en optimistische manier.

Ook na 60 jaar kijken we vooruit

De (auto)wereld verandert. Van tanken naar laden, van bezit naar gebruik, dealers die verdwijnen en holdingbedrijven die steeds groter en groter worden. We zijn nog lang niet klaar, maar één ding zal wat ons betreft niet veranderen: Het streven naar één doel, een tevreden klant. Dit doen we al 60 jaar en dat blijven we zo doen, service verlenen vanuit ons hart noemen we dat. En of we dit nou doen als dealer, expert, agent, specialist of hoe je het ook wil noemen, wij doen het als onszelf.

Met hartelijke groet,

Familie-AutoVermeulen

HomeOnze historie